HRVATSKI DOM SPLIT: Koncertni laboratorij - program za djecu i mlade - Glazbeno-scenske radionice za djecu - stvaranje opere "Figarov pir", W. A. Mozarta

HRVATSKI DOM SPLIT: Koncertni laboratorij - program za djecu i mlade - Glazbeno-scenske radionice za djecu - stvaranje opere "Figarov pir", W. A. Mozarta

 

Lokacija: Hrvatski dom Split - Koncertna dvorana Ive Tijardovića (Tončićeva 1, 21000 Split)

 

Vrijeme: 7. - 14. ožujka 2024.

 

 

Stvarajmo operu zajedno - sudjeluj u postavljanju nove opere za djecu i mlade u Splitu.

Kada je gostovao kao Gioachino Rossini u našoj predstavi Teta Opereta i Barba Klavalir, Giorgio Surian, svjetski proslavljeni operni umjetnik, inspiracija i učitelj mnogim mlađim kolegama opernim pjevačima, pozvao je djecu iz publike koja vole scenu i žele pjevati na vjenčanju Figara i Susanne u operu Figarov Pir, W. A. Mozarta. Čak je i sam Mozart u čarobnu operu Teta Opereta, samo zbog splitske djece, doputovao u Split direktno iz Salzburga i ovih dana živi tu s nama.

Djecu pozivamo da nam se priključe u stvaranju nove adaptacije opere Figarov pir kroz niz radionica koje će se održati pod mentorstvom prof. Suriana, doc. Žane Marendić, naše Tete Operete, i pijanista Zorana Velića, našeg Barba Klavalira, i likovnih pedagoga Studija 21. 


Radionice će se održavati u Hrvatskom domu Split po sljedećem rasporedu:

  • 7. ožujka (četvrtak) od 17 do 18 sati
     
  • 8. ožujka (petak) od 17 do 18 sati
     
  • 9. ožujka (subota) od 10 do 12 sati (likovna i glazbena radionica)
     
  • 10. ožujka (nedjelja) od 10 do 12 sati (likovna i glazbena radionica)
     
  • 11. ožujka (ponedjeljak) od 17 do 18 sati
     
  • 12. ožujka (utorak) od 17 do 18 sati
     
  • 13. ožujka (srijeda) od 17 do 18 sati
     
  • 14. ožujka (četvrtak) u 18 sati - GENERALNA PROBA UZ PUBLIKU (ulaz slobodan)
     
  • 20. i 21. svibnja - izvedbe

 

Sudjelovanje je besplatno.

 

Priključite nam se na ovom veselom vjenčanju i zapjevajte s nama pjesmicu Nosimo vam Ljubav, Sreću, za koju je stihove na Mozartovu glazbu napisala sama autorica Tete Operete, mezzosopranistica Žana Marendić. 

Djeca će imati priliku doživjeti nezaboravno iskustvo nastupa u operi za djecu i mlade zajedno s mladim opernim pjevačima. Malene balerine i Trio iz predstave Teta Opereta također će doći na proslavu vjenčanja i u maloj petominutnoj sceni, zajedno s publikom, plesati, pjevati i glumiti na vjenčanju u režiji prof. Giorgia Suriana uz klavirsku pratnju izvrsnog pijaniste Zorana Velića, našeg Barba Klavalira.

Vjerujemo kako će ovo iskustvo nastupa na sceni i pjevanja uz predivnu Mozartovu glazbu dati djetetu motivaciju da sutra možda odabere glazbu ili glumu za svoj poziv... ili da postane kazališni redatelj.

Vaše će dijete zapjevati i zaigrati na izvedbama adaptirane opere Figarov Pir 20. i 21. svibnja te na generalnoj probi za javnost 14. ožujka u našem Hrvatskom Domu, na sceni prekrasne Koncertne dvorane Ive Tijardovića.

 

Audiosnimku pjesmice i tekst pjesmice možete preuzeti u programu na linku!

Kontakt za prijave možete naći na linku!

Podijelite:

Istaknuto