Dječji sadržaji

Dječji sadržaji

Naši najmlađi imaju priliku sudjelovati u radionicama naših muzeja i galerija na kojima na edukativan i zabavan način uče o bogatoj povijesti i kulturi grada Splita.

http://www.mgst.net/edukacija/

http://www.gkl-split.hr/

http://www.galum.hr/likovne-radionice/

 

Dioklecijanov san - uzbudljivo iskustvo virtualne stvarnosti. Dinamično VR 360 3D iskustvo koje vas približava s carem i njegovom nevjerojatnom palačom. Doista jedinstveno, moderno i uzbudljivo iskustvo za sve generacije. Film se prikazuje svakih 30 min i traje 15 min. Preporuča se rezervacija termina unaprijed.

 

Osim radionica koje organiziraju muzeji, djeca u Splitu mogu uživati u zabavnim programima igraonica poput Kids Jungle.

http://www.kidsjungle.hr/

 

Važno je istaknuti bogate sadržaje za djecu poput trampolina, tobogana itd. na splitskim plažama Bene, Bačvice te parkovima poput parka Zvončac.

https://mysteriouscroatia.files.wordpress.com/2013/05/sam_0432.jpg

 

Želimo naglasiti da je Split grad prepun događanja u koja su uvijek uključena i djeca. Od događanja valja istaknuti manifestaciju Mali Dioklecijan u sklopu Dana Dioklecijana i dječji festival Mali Split.

Brojni zanimljivi sadržaji poput kolekcije žaba ili akvarija, učinit će djeci boravak u Splitu nezaboravnim.

http://www.froggyland.net/

http://www.semisubmarine-split.com/

 

TREASURE DIGGING GAME

U sklopu konferencije “Kompetencije za turizam” koja je održana 03.09.2021. godine u prostorima Turističko-ugostiteljske škole Split, predstavljen je novi projekt u partnerstvu Turističko-ugostiteljske škole Split i Elektrotehničke škole Split pod nazivom “Treasure digging game”, koji je realiziran sredstvima Ministarstva turizma u sklopu projekta “Promocija i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam”. Potporu projektu pružila je Turistička zajednica grada Splita.

Osnovna ideja ovog projekta je da učenici obrazovnih smjerova hotelijersko- turistički tehničar i tehničar za računalstvo zajedničkim angažmanom omoguće malim turistima da uz pomoć psića Belle upoznaju jezgru grada Splita i pomognu joj da što prije dođe do blaga koje se nalazi u podrumima Dioklecijanove palače. Igrica „Treasure digging game“ je poučna aplikacija-video igrica koja djecu upoznaje s gradom na edukativan, interaktivan i zanimljiv način. Igrica je osmišljena na način da psić Bella trčkara ulicama uže jezgre grada (po povijesnoj Dioklecijanovoj palači) te se uz pomoć djece koja je navode približava skrivenom blagu.

Igrica „Treasure digging game“ dostupna je za preuzimanje na https://treasuredigginggame.com/.

 

KIDS ESCAPE ROOM

Nezaboravna avantura za djecu i novi koncept proslave rođendana za novu generaciju djece.

Mjesto u kojem djeca preuzimaju glavne uloge u osmišljenim tematskim sobama. Tamo ih čekaju razni izazovi poput zagonetki, tajnih šifri, kodova, tragova, puzzli, fizičke akcije, matematičkih zadataka, i naravno puno zabave.

Vještine koje djeca stječu u Kids escape room-u su timski rad, logičko razmišljanje, snalažljivost, kreativnost i brzina.

Dječji Escape Room namijenjen je djeci školske dobi, odnosno djeci od 7 do 13 godina.

Junior Escape namijenjen je djeci starije vrtićke dobi od 5 do 7 godina.

Osim rođendana, u tematskim sobama može se odigrati samostalna igra u kojoj je minimalni broj igrača 2 a maksimalni 10. U Igri mogu sudjelovati samo djeca, ili obitelj zajedno.

Kontakt:

Mažuranićevo šetalište 9a, HR-21 000 Split

split@kidsescape.hr, +385 97 676 6154

https://kidsescape.hr/#split

 

LASER TAG SPLIT

Laser tag je nova adrenalinska atrakcija u Hrvatskoj i jedina u Splitu.

Laser tag je najsličniji paintballu i airsoftu, najveća razlika između Laser Taga i drugih sportova je u tome što je Laser Tag siguran i čist.

Nikada nećete morati nositi sigurnosnu opremu jer igrači ne pucaju obojane kuglice. Umjesto toga, Laser Tag koristi potpuno sigurne laserske zrake koje nikada nikome neće naštetiti, a igrač pogodak registrira kao vibraciju na prsluku uz prateće zvučne efekte.

Adrenalinska borba laserima se odvija u posebno uređenoj areni od 800 kvadrata.

Unutrašnjost arene izgleda kao svemirska letjelica, a igrači bitku vode kroz labirint pod UV svjetlima i specijalnim efekt svjetlima.

Jedna 15-minutna laser tag igra spali između 350 i 700 kalorija te pozitivno utječe na razvoj psihofizičke koordinacije.

Kontakt: Poljud (ulaz M), info@lasertagsplit.com, +385 91 973 1198

Kako doći do najveće adrenalinske zabave u Splitu? Pogledajte VIDEO.

Radno vrijeme:

Ponedjeljak - Petak: 16:00 - 00:00*

Subota - Nedjelja: 10:00 - 00:00*

*Na dan igranja utakmice na Poljudu, Laser Tag arena je zatvorena

Više informacija dostupno je na https://lasertagsplit.com/.

Podijelite:

Istaknuto