Mobilne aplikacije

Mobilne aplikacije

Navedene mobilne aplikacije nisu službene aplikacije Turističke zajednice grada Splita. Turistička zajednica grada Splita ne preuzima odgovornost za potencijalnu štetu nastalu korištenjem navedenih mobilnih aplikacija.

 

 

HAPPYtoVISIT

Zadovoljstvo nam je informirati Vas o novoj turističkoj aplikaciji HAPPYtoVISIT koja je dostupna na svim Android i iPhone uređajima.​

Radi se o aplikaciji koja objedinjuje preko 50 domaćih turističkih agencija koje u Hrvatskoj nude preko 450 različitih izleta i aktivnosti. Sve ponude su detaljno opisane, popraćene slikama i komentarima gostiju. Sve su ponude dostupne za kupovinu u realnom vremenu unutar aplikacije. Vjerujemo kako aplikacija radi u službi gostu jer gosti imaju pregled svih realno dostupnih izletničkih ponuda na jednom mjestu, a sve turističke agencije mogu bez inicijalne naknade objaviti svoju ponudu unutar aplikacije. 

Evo što imamo trenutno u ponudi iz Splita:

A aplikaciju možete preuzeti s ovih linkova:

 

 

SightRun

Skini na svoj mobilni telefon besplatnu SightRun aplikaciju i upoznaj Split trčeći!

 
Za sve one koji uživaju u trčanju i tijekom svog boravka u Splitu žele i dalje ostati aktivni, tu je besplatna mobilna aplikacija SightRun. Uz navigacijske upute, SightRun će vam kroz zanimljive priče predstaviti povijest Splita i gradske atrakcije pored kojih prolazite.
 
SightRun Split tura atraktivna je 5.5 km duga ruta koja započinje ispred makete grada na gradskoj Rivi. Tura će vas provesti preko gradskih šetnica uz more i vidikovaca, a pritom ćete saznati više o Dioklecijanovoj palači, Prokurativama, vidjeti i katedralu Sv. Dujma i kip biskupa Grgura Ninskog, ali i uvijek živahnu gradsku peškariju (ribarnicu).
 
SightRun aplikacija je audio trkački vodič koji koristi GPS mobilnog uređaja te nije bitno koliko brzo se krećete. 
Stoga, tenisice na noge, slušalice u uši i spremni ste za SightRun turu!
 
SightRun aplikacija dostupna je na Google Playu i App Storeu.
 
 

Plaja - Beach Finder

Nakon 8 tjedana StartIT akademije kreirana je mobilna aplikacija koja će digitalizirati sve plaže u Republici Hrvatskoj.

 
Predstavljamo Vam besplatnu mobilnu aplikaciju Plaja – Beach Finder dostupnu za Android i iOS uređaje iza koje stoji njen kreator Dejan Grepo
 
Odgovor na pitanje gdje je plaža do sada se nudio putem papirnatih tiskanih mapa koje su nepraktične za objašnjavanje i navigaciju, a ogromne se količine trošile su se da bi se dao odgovor na to jednostavno pitanje.
 
Mobilna aplikacija Plaja – Beach Finder funkcionira tako da, s obzirom na vašu trenutnu lokaciju, vam prikaže najbliže plaže, vijesti vezane uz plaže i vremensku prognozu.
 
Korištenjem mobilne aplikacije, plaže možete pretraživati preko mape kategorija, tj. tipa plaže (pješčana, šljunčana, nudistička…) ili po tražilici da jednostavno upišete naziv plaže, grada, mjesta ili po radijusu, tako da odredite radijus u kojem želite pretražiti plaže s obzirom na vašu trenutnu lokaciju.
 
U dogovoru s Udrugom osoba sa invaliditetom dodana je i kategorija plaže za osobe sa invaliditetom te će tako prvi puta imati uvid u plaže koje su im pristupačne s odgovarajućim sadržajima.
 
Za svaku plažu je upisan detaljan opis kojega unose Turističke zajednice, kao i njihovu lokaciju, sadržaj i slike. Uz opciju za navigaciju tu je opcija da svaku plažu možete virtualno pregledati i preko 360 View (pregleda).
 
Korisnik može ostaviti komentar kao i ocjenu za svaku plažu te se tako stvara rangiranje po kvaliteti, što uvelike olakšava i korisnicima da izaberu sebi najprikladnije plaže.
 
Jako bitna karakteristika mobilne aplikacije je da se može koristiti u Offline modu, tj. da se navigacija do plaža može koristiti bez Internet signala, što će uvelike pomoći stranim gostima koji posjete našu obalu.
 
 
 

Audio - vodič: Biografije i uspjesi splitskih olimpijaca

Digitalna storytelling platforma AUDIOGUIDE.hr predstavlja biografije i sportske uspjehe splitskih olimpijaca. Projekt je napravljen u suradnji TURISTIČKE ZAJEDNICE GRADA SPLITA i tvrtke TOUR GUIDE SYSTEM d.o.o. 

 
Preslušavajući AUDIOGUIDE.hr već u prvom tonskom zapisu pronaći će se odgovor zašto je Split “NAJSPORTSKIJI GRAD NA SVITU?“, te na zanimljiv i poučan način saznati nešto novo o ljudima koji su grad Split proslavili u svijetu sporta. Platforma je kreirana u skladu s potrebama suvremenog čovjeka i prati trendove inovativnih digitalnih rješenja u turizmu. Dostupna je online i besplatna je za krajnjeg korisnika.
 
AUDIOGUIDE.hr u svega nekoliko klikova postaje osobni kustos, vodič i interpretator sportske baštine grada Splita svim domaćim i stranim posjetiteljima.
 
 
 

Virtualni audio-vodič Park-šume Marjan

Javna ustanova za upravljanje Park-šumom Marjan je u sklopu projekta "Marjan 2020 - brdo prošlosti, oaza budućnosti" realizirala audio vodič za sve posjetitelje.

 
Ovaj vodič može se preuzeti za korištenje unutar šume kao interaktivni vodič audio tipa – posebno naglašen za korištenje slijepim i slabovidnim osobama, koje će na taj način moći saznati i doživjeti mnogo više o bioraznolikosti, prirodnoj baštini i sadržajima Park-šume Marjan.
 
Audio vodič sadrži mapu sa označenim interesnim točkama (51 interesna točka) stazama te sve geolokacijske mogućnosti praćenja smjera i lokacije kretanja.
 
Vodiču možete pristupiti direktno na adresi audio.marjan-parksuma.hr.
 
 
 
 
Podijelite:

Istaknuto