"Šta vi tamo kopate" - arheološka predavanja

"Šta vi tamo kopate" - arheološka predavanja

 

Lokacija: Stara gradska vijećnica

Vrijeme: četvrtkom, početak u 18 sati

 

Arheološki muzej u Splitu udružio je snage s Hrvatskim arheološkim društvom, Muzejom hrvatskih arheoloških spomenika i Muzejem grada Splita te pripremio projekt u vidu predavanja koji će se održavati četvrtkom u Staroj gradskoj vijećnici u Splitu.

Pripremite se za nevjerojatne priče iz prve ruke, ispričane od strane stručnjaka - arheologa istraživača koji su sudjelovali u istraživanjima diljem Dalmacije. Bez obzira jeste li strastveni zaljubljenik u arheologiju ili tek želite otkriti više o tajnama prošlosti, ova predavanja će vas zasigurno oduševiti!

Podsjetimo, sva događanja su u Staroj gradskoj vijećnici na Pjaci s početkom u 18 h, a ulaz je slobodan

 

Program:

VELJAČA

29. 2. - SALONA - dr.sc. Dino Demicheli (Filozofski fakultet u Zagrebu)


OŽUJAK

7. 3. - SPLIT - Nebojša Cingeli (Neir d.o.o)

21.3. - BIRBIR - dr. sc. Nikolina Uroda (Muzej hrvatskih arheoloških spomenika)


TRAVANJ


11.4. - VLAKNO - dr. sc. Dario Vujević (Sveučilište u Zadru)

25.4. - NADIN - dr. sc. Martina Čelhar (Sveučilište u Zadru)


SVIBANJ


9. 5. - STARI GRAD - dr. sc. Martina Ugarković (Institut za arheologiju)

23. 5. - NAKOVANA - dr. sc. Hrvoje Potrebica (Filozofski fakultet u Zagrebu) i dr. sc. Marko Dizdar (Institut za arheologiju)


LIPANJ


6. 6. - ZAKOTARAC - dr. sc. Domagoj Perkić (Arheološki muzej, Dubrovački muzeji) i dr. sc. Marko Dizdar (Institut za arheologiju)

13. 6. - ZNOJILO - dr. sc. Andrea Kudelić (Institut za arheologiju) i Ivan Šuta (Muzej grada Kaštela) i dr. sc. Ivan Alduk (Konzervatorski odjel u Imotskom)

 

 U četvrtak, 11. travnja 2024. godine u 18 sati u Staroj gradskoj vijećnici - VLAKNO!

Izuzetna nam je čast predstaviti vam izv. prof. dr. sc. Darija Vujevića čije predavanje o fascinantnim otkrićima na lokalitetu Vlakno nikako ne želite propustiti.  Upoznajte istraživača koji će vas provesti kroz fascinantne priče o arheološkom lokalitetu Vlakno! 

Arheolog i povjesničar, pročelnik Odjel za arheologiju, Sveučilište u Zadru , izvanredni profesor na Sveučilištu u Zadru. Osim što predaje na svim razinama studija posvećen je istraživanju i otkrivanjima tajni prošlosti. Svoju strast za istraživanjima prenosi kroz niz projekata diljem regije; od lokaliteta Vlakno na Dugom otoku do mnogih drugih lokaliteta u Hrvatskoj i šire. 
 
Kao autor i koautor brojnih znanstvenih radova i monografija te kao voditelj znanstvenih projekata duboko je uključen u otkrivanje tajni prošlosti, a svoje znanje i iskustvo s arheološkom zajednicom dijeli i kao urednik stručnog časopisa "In situ".
 

 Informacije o događaju dostupne na linku.

Teilen:

Besondere