IZGRADNJA NOVE PROMATRAČNICE NA MARJANU

IZGRADNJA NOVE PROMATRAČNICE NA MARJANU

 

 

Na području Park šume Marjan započeli su radovi na uklanjanju promatračnice na Sedlu. Izvođač radova će u sljedećem tjednu ograditi područje na kojem će se odvijati radovi uklanjanja promatračnice te će biti postavljeni znakovi upozorenja o gradilišnoj zoni. Radovi na uklanjanju stare i izgradnji nove promatračnice će trajati do kraja ožujka 2022. godine te se ovim putem mole sugrađani za strpljenje i razumijevanje tijekom izvođenja radova.

 

Postojeću, neadekvatnu promatračnicu za dojavu požara koja nema mogućnost primanja posjetitelja, zamijenit će nova promatračnica koja će uz svoju primarnu svrhu za vatrodojavu biti i dio turističke ponude na Marjanu. Nova promatračnica biti će opremljena i dizalom te potpuno dostupna osobama s invaliditetom. Osim toga, planiran je i sanitarni čvor te prostor opremljen za kontinuirani boravak nadzornog osoblja.

 

Podsjećamo kako je osnovni cilj projektnog prijedloga Marjan 2020 – brdo prošlosti, oaza budućnosti održivo korištenje prirodne baštine, a kako bi se doprinijelo održivom društveno-gospodarskom razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini. Specifični cilj projektnog prijedloga je povećati privlačnost i obrazovni kapacitet te uspostaviti bolje upravljanje posjetiteljima prirodne baštine, pri čemu je projekt usmjeren na razvijanje javne svijesti o važnosti očuvanja bio-raznolikosti i geo-raznolikosti kroz promociju park-šume Marjan.

 

Projekt Marjan 2020 – brdo prošlosti, oaza budućnosti se financira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

 

Nositelj projekta: - Javna ustanova za upravljanje Park-šumom Marjan

Partneri: Grad Split, Turistička zajednica Grada Splita, Splitski sportski sveučilišni savez

Trajanje projekta: 32 mjeseca (svibanj 2018 – prosinac 2020)

Ukupni budžet projekta: 26,6 milijuna kuna

EU sufinanciranje: 15,8 milijuna kuna

Teilen:

Besondere