HEJ MUZEJ! - Međunarodni dan muzeja u Arheološkom muzeju u Splitu

HEJ MUZEJ! - Međunarodni dan muzeja u Arheološkom muzeju u Splitu

 
Lokacija: Arheološki muzej u Splitu

Vrijeme: 18. svibnja 2024.
 
 
 
U subotu, 18. svibnja 2024. pravac Arheološki muzej u Splitu! Spremite se za jedno malo drugačije subotnje jutro, jer pripremamo zanimljivi program povodom Međunarodnog dana muzeja. Program traje od 10:00 h do 14:00 h, a u skladu sa samom suštinom ovog dana koji za cilj ima osvijestiti muzeje kao važno sredstvo kulturne razmjene te međusobne suradnje čekamo vas ruku širom otvorenih. Ove godine tema je "Muzeji za edukaciju i istraživanje" i obećavamo da će biti i edukacije i istraživanja, a bit će bome i puno zabave jer pripremili smo zanimljivi program koji će itekako okupirati pažnju.
 

 
GLAZBENI PROGRAM U SURADNJI SA RADIOM KLFOM
Već od 10 sati, muzej će biti oživljen zvucima glazbenog programa Radija KLFM. Prepoznatljivi community radio programski usmjeren sadržajima koji se bave urbanom, pop i nezavisnom kulturom obećava netipičan posjet muzeju! Očekujte nezaboravnu atmosferu dok istražujete muzejske eksponate ili jednostavno chillate u najljepšem muzejskom vrtu. Vjerujte, ovo subotnje jutro ne želite provesti na nijednom drugom mjestu.
 

 
BUVLJAK U MUZEJU
Book lovers, znamo da ste među nama! A čak i ako niste među top fanovima pisane riječi, ono što nudimo spada u kategoriju "Što svatko treba imati u svojoj kućnoj biblioteci“. Ovo je, dakle prilika koja se ne propušta! Od 10 do 14 sati, muzejske publikacije i knjige bit će dostupne po promotivnim cijenama. A kad kažemo promotivnim, mislimo zaista na popularnu ponudu koju ćete sigurno željeti iskoristiti. Osim toga, znamo da od nas očekujete više pa budite spremni na kreativu na max. Uz široki dijapazon publikacija koje ćete imati na raspolaganju, dio edicija bit će moguće nabaviti i u verziji superakcijskih kompleta i to:
 
Tajne novca - saznajte sve o novcu od najstarijih vremena
 
Otoče, otoče…. - najvažnija povijesna saznanja o jednoj od najpoznatijih grčkih kolonija na Jadranu
 
Pop-arh- neočekivani spoj
 
Legendarni paket - što svaki ljubitelj legionara i rimskih careva jednostavno mora imati
 
Priče sa nekropola o smislu života - Pouke s one strane života
 
Family paket – Da vaši mališani počnu na vrijeme razvijati ljubav prema znanju
 
No, to nije sve! Uz superakcijske pakete, naše super-knjižničarke za vas su pripremile i adrenalinski doživljaj pod nazivom "Spoj na slijepo s arheo-knjigom". Intrigantni narativ akcije kaže: "Omot skriva tajnu. Jeste li spremni na arheo rizik?"
Kako vam sve ovo zvuči? Dobro? A to je samo dio onoga što vas čeka na muzejskom buvljaku! Što još? Pa naravno, muzejski merch! Muzejske torbe i majice, također će biti ponuđene po vrlo popularnim cijenama pa svi vi koji ste čekali trenutak za poklone prijateljima, susjedima, neputima i jetrvama...kucnuo je i vaš čas! Na vrijeme napravite popis veličina jer ponuda je limitirana, a tako atraktivna!

 
 
STRUČNA VODSTVA I EDUKATIVNI PROGRAM
 
Spremni smo i za sve vas željnih znanja i neuobičajenih doživljaja! Ovo muzejsko subotnje jutro nudimo čak 4 tematizirana muzejska vodstva. Bacite oko:

10:00  - 12:30 - "Scherlock u muzeju":

Obiteljska muzejska avantura - detektivska radionica u kojoj djeca i članovi obitelji surađuju zajedno, uče i zabavljaju se. Volite slijediti tragove i otkrivati intrigantne priče? Timski ste igrač spreman na suradnju? Što onda čekate? Slijedi upoznavanje s muzejom, arheološkim svijetom i kulturom na neobičan i interaktivan način. Radionica je prilagođena za djecu uzrasta 8 do 11 godina (uz pratnju odraslih). Obavezna prijava putem LINKA !


10:30  - 11:30 sati - "Đir po lapidariju":
Prolazeći ulicom rijetko tko ne zaviri u muzejski lapidarij diveći se ljepoti onoga što je pred njima. No koliko vas je upoznato s pričama koje lapidarij Arheološkog muzeja u Splitu skriva? Nakon ovog obilaska vjerujemo da će prolazak uz muzej u budućnosti imati potpuno drugačiji kontekst. Obavezna prijava putem LINKA!
 
 
11:30  - 12:30 sati -"Upoznaj Memento mori":

Najiščekivanija izložba Arheološkog muzeja u Splitu, otvorena je za javnost tijekom cijele godine, a za vas smo pripremili i vodstvo koje vas uvlači u tajne drevne Salone. Upoznajmo one koji su davno, davno s nama dijelili ovaj isti prostor. Njihovi životi su fascinantni, a njihove priče samo čekaju da vam se ispričaju. Obavezna prijava putem LINKA!
 

12:30  - 12:30 - 13:30 sati - "Behind the scenes đir":

A sad, nešto što se rijetko nudi. Legenda kaže da se u tajnim kutevima muzeja kriju bogatstva koja tek trebaju vidjeti svjetlo dana, a naši konzervatori i restauratori koji su obično skriveni od javnosti, vrijedno rade na njihovom očuvanju. Znate li uopće čime se oni bave? Posjetitelji koji se prijave na ovo vodstvo imat će jedinstvenu priliku vidjeti kako drevni predmet poprima svoj izvorni oblik i zasja u svom svojem sjaju. Obavezna prijava putem LINKA!
 
Svi programi su besplatni, ali zbog ograničenog broja sudionika na stručnim vodstvima, prijava je nužna.

Pridružite nam se 18. svibnja 2024. od 10:00 h do 14:00 sati i zajedno proslavimo Međunarodni dan muzeja na jedinstven način, jer HEJ MUZEJ! 

Share:

Highlights