NA MARJANU USKORO OBNOVLJENI SADRŽAJI ZA SPLIĆANE SVIH UZRASTA

NA MARJANU USKORO OBNOVLJENI SADRŽAJI ZA SPLIĆANE SVIH UZRASTA

 

 

Marjan, omiljena oaza mira i rekreacije mnogih generacija Splićana, u narednim mjesecima bit će bogatija za nove-stare sadržaje čija je revitalizacija u tijeku, a sve u sklopu projekta „Marjan 2020 – brdo prošlosti, oaza budućnosti“.

 
Danas je gradonačelnik Andro Krstulović Opara sa svojim suradnicima obišao radove koji se izvode na području Bena.
 
Kroz dvadesetak dana tri stara zoga koja nisu u funkciji više od desetak godina bit će potpuno obnovljena i spremna za nove partije balota.
 
Također je započelo i uređenje trim staze duge oko tri kilometra koje će se u narednom razdoblju obavljati u segmentima, kako bi se rekreativcima omogućilo njeno djelomično korištenje. Dijelovi staze na kojima se vrši sanacija bit će zatvoreni i ograđeni, a bit će  postavljani i znakovi upozorenja. Uskoro će započeti i sanacija brdsko-biciklističke staze pa će isti vrijediti i za nju.
 
U tijeku je i sanaciji i prenamjena kamenog zdanja nekadašnjeg golubarnika iz 1968. godine u edukacijski paviljon za djecu – Školu u prirodi. Bit će to i polazna točka edukacijske rute o Marjanskim kamenim kućicama, njih ukupno sedam, čija je sanacija također pri kraju u sklopu ovog EU projekta.
 
Podsjetimo kako je u tijeku i temeljita obnova Botaničkog vrta na Marjanu, zatim i Dječjeg grada na prvom vrhu, a do kraja godine planira se i rekonstrukcija promatračnice na Sedlu.
 
Projekt „Marjan 2020 – brdo prošlosti oaza budućnosti“ ukupne je vrijednosti 26.614.389,24 kuna, od čega je 15.802.004,03 kuna bespovratnih sredstava EU fondova.
 
Teilen:

Besondere