EDUKACIJSKI CIKLUSI U SPLITSKO-DALMATINSKOJ ŽUPANIJI

EDUKACIJSKI CIKLUSI U SPLITSKO-DALMATINSKOJ ŽUPANIJI

 

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije (TZSDŽ) u suradnji s Udrugom hrvatskih putničkih agencija (UHPA-om) organizira program edukacije za javni i privatni sektor kroz četiri edukacijska ciklusa uz izvođenje ukupno osam stručnih radionica u periodu od studenog 2023. do veljače 2024.

 

  • I. Ciklus - Make Sustainability Simple, 16.-17. studenog 2023., predavačica: Chi Nguyen (Amsterdam)
  • II. Ciklus – Pristupačni turizam, 5. i 6. prosinac 2023., predavačica: Maria Tomić – Preiner

 

Više informacija o pojedinoj radionici i prijave uskoro, a do tada ubilježite u svoje kalendare 16.-17. studenog i 5.-6. prosinac 2023. godine.

 

I. Ciklus - Make Sustainability Simple, 16.-17. studenog 2023., predavačica: Chi Nguyen (Amsterdam)

Cilj prvih ovih dviju interaktivnih radionica je sudionicima predstaviti prednosti sustava upravljanja održivošću za kontinuirano poboljšanje učinkovitosti održivosti tvrtke kroz ciklus "planiraj, napravi i pregledaj". Također, saznat ćete kako primjena takvog sustava može pomoći tvrtki u smanjivanju negativnih ekoloških, društveno-kulturnih i ekonomskih utjecaja svojih aktivnosti i povećanju pozitivnih učinaka. Radionice će biti usmjerene na izgradnju kapaciteta i usvajanje vještina koje će omogućiti integraciju načela održivosti u poslovanje turističkih tvrtki i lance opskrbe a sve sa ciljem jačanja svijesti o važnosti društveno odgovornih praksi. Prezentirat će se i pojasniti i Travelife – međunarodno priznati integrirani sustav obuke, implementacije, upravljanja i certificiranja održivosti za turističke agencije i turoperatore i hotele. 

Sudjelovanje je besplatno uz obveznu prijavu putem online obrasca, najkasnije dva dana prije početka svake radionice, a broj mjesta je ograničen.

Predavačica: Chi Nguyen, stručnjakinja s više od 10 godina stručnog iskustva u održivosti u turizmu, magistrirala je upravljanje turističkom destinacijom na Sveučilištu primijenjenih znanosti NHTV Breda. Živjela je, studirala, radila i istraživala u različitim zemljama, uključujući Vijetnam, Japan, Nizozemsku, Australiju, Mianmar, Indoneziju. Od početka je podržala inicijativu Vijetnamskog kluba odgovornog putovanja te surađivala s različitim dionicima, od turoperatora, neprofitnih organizacija, poslovnih udruga i prvog projekta održivosti na nacionalnoj razini u Vijetnamu. Kao Travelife Account Manager podučavala je više od tristo tvrtki diljem svijeta kako implementirati Travelife standard održivosti. Često je gost predavač na NHTV Breda na temu održivosti.

Radionice će se održat u hotelu Ambasador, Trumbićeva obala 18 (Zapadna obala), Split.

Službeni jezik radionica: engleski bez simultanog/konzekutivnog prevođenja.

U slučaju velikog broja prijavljenih, TZ Splitsko-dalmatinske županije zadržava pravo ograničenja broja sudionika po prijavljenoj tvrtki / subjekta na jednog predstavnika.  

 

II. Ciklus – Pristupačni turizam, 5. i 6. prosinac 2023., predavačica: Maria Tomić – Preiner

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije (TZSDŽ) u suradnji s Udrugom hrvatskih putničkih agencija (UHPA-om) organizira 5. i 6. prosinca 2023. dvodnevnu edukaciju za javni i privatni sektor na temu pristupačnog turizma. 

U sklopu interaktivnih radionica turistički dionici steći će nova znanja i vještine u svrhu razvoja turističke ponude namijenjene osobama s invaliditetom kao ciljnoj skupini o kojoj do sada možda nisu razmišljali, a koje putuju češće u pred i posezoni, ostaju duže u jednom odredištu i uvijek putuju u pratnji najmanje jedne osobe. Sudionici će identificirati koje su najčešće prepreke i izazovi s kojima se susreću osobe s invaliditetom u svakodnevnom životu i kao turisti. Saznat će koje su najčešće pogreške u načinu komuniciranja s gostima s invaliditetom, kako kreirati kvalitetan i održiv turistički proizvod koji je dostupan svim ljudima bez obzira na njihova fizička ograničenja, invaliditet ili dob. 

Predavačica: Maria Tomić – Preiner, specijalistica za upravljanje ljudskim potencijalima, s višegodišnjim iskustvom u kreiranju i provođenju trening edukacija za osobni rast i razvoj vještina. Trenutno je zaposlena u Centru za edukaciju i savjetovanje „Sunce“ kao psiholog za provođenje treninga Career Coaching Programa. Također, direktorica je udruge Centar za razvoj vrijednosti čiji je glavi cilj pokretanje inicijativa za poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom kao i organizaciju edukacija.

Sudjelovanje na radionicama je besplatno uz obveznu prijavu putem online obrasca, najkasnije dva dana prije početka svake radionice, a broj mjesta je ograničen.

Radionice će se održat u hotelu Park, Split, Hatzeov perivoj 3.

U slučaju velikog broja prijavljenih, TZ Splitsko-dalmatinske županije zadržava pravo ograničenja broja sudionika po prijavljenoj tvrtki / subjekta na jednog predstavnika.

 

Podijelite:

Istaknuto