"Šta vi tamo kopate" - arheološka predavanja

"Šta vi tamo kopate" - arheološka predavanja

 

Lokacija: Stara gradska vijećnica

Vrijeme: četvrtkom, početak u 18 sati

 

Arheološki muzej u Splitu udružio je snage s Hrvatskim arheološkim društvom, Muzejom hrvatskih arheoloških spomenika i Muzejem grada Splita te pripremio projekt u vidu predavanja koji će se održavati četvrtkom u Staroj gradskoj vijećnici u Splitu.

Pripremite se za nevjerojatne priče iz prve ruke, ispričane od strane stručnjaka - arheologa istraživača koji su sudjelovali u istraživanjima diljem Dalmacije. Bez obzira jeste li strastveni zaljubljenik u arheologiju ili tek želite otkriti više o tajnama prošlosti, ova predavanja će vas zasigurno oduševiti!

Podsjetimo, sva događanja su u Staroj gradskoj vijećnici na Pjaci s početkom u 18 h, a ulaz je slobodan

 

Program:

VELJAČA

29. 2. - SALONA - dr.sc. Dino Demicheli (Filozofski fakultet u Zagrebu)


OŽUJAK

7. 3. - SPLIT - Nebojša Cingeli (Neir d.o.o)

21.3. - BIRBIR - dr. sc. Nikolina Uroda (Muzej hrvatskih arheoloških spomenika)


TRAVANJ


11.4. - VLAKNO - dr. sc. Dario Vujević (Sveučilište u Zadru)

25.4. - NADIN - dr. sc. Martina Čelhar (Sveučilište u Zadru)


SVIBANJ


9. 5. - STARI GRAD - dr. sc. Martina Ugarković (Institut za arheologiju)

23. 5. - NAKOVANA - dr. sc. Hrvoje Potrebica (Filozofski fakultet u Zagrebu) i dr. sc. Marko Dizdar (Institut za arheologiju)


LIPANJ


6. 6. - ZAKOTARAC - dr. sc. Domagoj Perkić (Arheološki muzej, Dubrovački muzeji) i dr. sc. Marko Dizdar (Institut za arheologiju)
 

13. 6. - ZNOJILO - dr. sc. Andrea Kudelić (Institut za arheologiju) i Ivan Šuta (Muzej grada Kaštela) i dr. sc. Ivan Alduk (Konzervatorski odjel u Imotskom)

  


Na avanturu upoznavanja jednog od najzagonetnijih arheoloških lokaliteta - Arheološki lokalitet Nadin - Gradina, vodi nas dr. sc. Martina Čelhar  sa Odjel za arheologiju, Sveučilište u Zadru koja će nam svojim dubokim poznavanjem prapovijesne arheologije Dalmacije i impresivnim istraživačkim iskustvom otkriti sve čari i tajne nadinske prošlosti.

 Kao docentica na Odjelu za arheologiju, sudjeluje na svim razinama studija te drži kolegije vezane uz željezno doba, a njena istraživanja fokusirana su upravo na gradine poput Nadina, Lergove gradine, Turanja, Vrčeva, Zemunika i Gradine svetog Ivana.

 Fascinantne priče iz kojih ćemo, među ostalim, saznati i kakve veze Nadin ima s Feničanima, te što smo saznali iz nevjerojatne grobnice u kojoj su pronađena tijela čak 228 pokojnika čut ćemo u četvrtak, 25. travnja 2024., kao i uvijek u 18:00 h u Staroj gradskoj vijećnici na Pjaci.

 

 

Pridružite nam se 

 

 Informacije o događaju dostupne na linku.

Quota:

Salienti