S MARKOM I DARKOM PO SPLITU - BESPLATNI TEMATSKI RAZGLED (3)

S MARKOM I DARKOM PO SPLITU - BESPLATNI TEMATSKI RAZGLED (3)

  

"S Markom i Darkom po Splitu", jedinstvena tura koja nas vodi kroz povijest grada i sjećanja na velikog Marka Marulića, nastavlja svoj put od prvog izvođenja 22. travnja 2021. godine do danas. Ova iznimna šetnja, osmišljena od strane Darke Šćerbe Haupt u sklopu Svečane godine koja je obilježavala 500 godina od tiskanja Judite, nastavila je svoj uspješan put i nakon završetka te posebne godine.

 

U 2024. godini obilježava se 500 godina od smrti Marka Marulića i sukladno tome se 2024. godina obilježava kao Godina Marka Marulića, otvarajući nove prilike za istraživanje splitskih ulica, traženje kuća u kojima je živio i radio te usporedbu njegovog vremena s današnjim.

 

Pozivamo sve građane Splita na nezaboravno putovanje kroz povijest uz "S Markom i Darkom po Splitu", jedinstvenu šetnju koja će nas provesti kroz ključne trenutke u životu velikog Marka Marulića. 

Razgled će se održati prema sljedećem rasporedu:

 

  • Subota, 24. veljače 2024. s početkom u 12 sati

25. veljače Mletački Senat daje odobrenje za tisak različitih djela, uključujući Marulićev "De institutione bene vivendi per exempla sanctorum".

 

  • Nedjelja, 21. travnja 2024. s početkom u 12 sati

22. travnja je bio dovršetak Judite (dodatna posebna šetnja 22. travnja povodom Dana hrvatske knjige).

 

  • 15. lipnja 2024. s početkom u 12 sati

16. lipnja Marko Marulić obnaša dužnosti egzaminatora, tj. ispitivača i ovjerovitelja notarskih spisa u najranijoj dobi, koju je za takvu službu dopuštao Splitski statut.

 

*Šetnja "S Markom i Darkom po Splitu" traje od sat i pol do maksimalno dva sata, počinje ispred crkve svetog Duha i završava ovisno o interesima publike i otvorenim vratima samostana, na Voćnom trgu ili u samostanu svetog Frane.*

 

Prijavite se na bozidarka@me.comWhatsApp na +385 91 349 4388 ili putem poruka na Facebook stranici "Exploring Croatia With Darka"

 

Pridružite se ovoj iznimnoj šetnji kroz Split i zajedno oživimo sjećanja na Marka Marulića!

 
Quota:

Salienti