Izložba: JUGOPLASTIKA NA KROVU EUROPE!

Izložba: JUGOPLASTIKA NA KROVU EUROPE!

Dragi prijatelji Muzeja grada Splita i zaljubljenici košarke,
 
zadovoljstvo nam je pozvati Vas na otvorenje izložbe JUGOPLASTIKA NA KROVU EUROPE koje će se održati dana 28. 9. 2019. godine u Galeriji Muzeja grada Splita s početkom u 11,00 sati.
 
Organizator izložbe je Muzej grada Splita. Autorica izložbe je Marija Plazibat, muzejska pedagoginja Muzeja grada Splita, a autori likovnog postava izložbe su Marija Plazibat, Pedro Saldanha de Magalhaes, Helena Tresić Pavičić i Dina Vuletin Borčić.
 
O izložbi:
„Split je oduvijek imao talentirane sportaše i uspješne klubove u različitim sportovima koji su ga proslavili ne samo na europskoj, nego i na svjetskoj sceni. Iako su Splićani posebno ponosni na uspjehe Majstora s mora, nogometni klub Hajduk, najslavnije stranice splitskoga sporta ispisao je jedan drugi klub – Jugoplastika, današnji Košarkaški klub Split.
Izložbom se želi odati počast i iskazati zahvalnost igračima te njihovu vodstvu – na svim pobjedama koje su ostvarili, naslovima koje su osvojili, osmijesima i sreći koju su donijeli na lica svih Splićana. Svojim trudom, entuzijazmom, prkosom i borbenošću uspjeli su doseći nebeske visine te ostati upisani kao najbolji sportski tim najsportskijeg grada na svitu. Svojim radom i zalaganjem dali su nam primjer da je snove moguće ostvariti!“
 
Više o svemu doznati ćete na izložbi…
 
Radujemo se Vašem dolasku na otvorenje izložbe!

Quota:

Salienti