Dani picigina

Dani picigina

Povodom 20. godišnjice našeg društva ovogodišnji “Dani picigina” održat će se 27. i 28. rujna na kupalištu Bačvice, te 23. listopada na dan godišnjice svečana proslava u knjižnici Marko Marulić.

 

Nakon 10-ak godina uspješnih održavanja Prvenstava svita u piciginu prošle godine došlo je do zasićenja i promjene natjecateljskog koncepta. Ustanovljeni su Dani picigina, manifestacije revijalnog karaktera kroz koju se osim picigina nastoji promovirati i neke druge tradicijske i nove igre i aktivnosti.

 

Tako i ove godine nastavljamo u tom smjeru, te uz nezaobilaznu reviju Picigina pripremamo i revijalne utakmice Baluna na salbunu, Baluna u plićaku (Nogbi), Glavometa, te nekih novih igara poput Picigola, Picingtona i Pennissa.

 

Također, osim sportskih događanja u suradnji s koncesionarom plaže predviđena je i akcija hortikulturnog uređenja plaže uz sadnju ukrasnog bilja i sadnica stabala tamarisa i pitospore.

 

Ove godine želja nam je u program uključiti i svu zainteresiranu djecu i građane. Nakon revijalnog dijela programa biti će pozvani da se okušaju u svim igrama, te da sudjeluju u akciji hortikulturnog uređenja plaže.

 

Nakon službenog dijela programa svi aktivni sudionici biti će pozvani na druženje uz piće i zakusku ispred prostorija našeg društva.

 

Kao novina ovih dana picigina biti će mogućnost praćenja čitave manifestacije na internetu putem live streaming-a. Prijenos će se sastojati od videa koji će se snimati dronom, statičnom kamerom i pomičnom kamerom, te uz komentiranje uživo službenog komentatora i članova društva.

 

PROGRAM preuzmite NA OVOJ POVEZNICI.

 

EKOLOŠKO DRUŠTVO “PICIGIN BAČVICE”
Split, Uvala Bačvice bb.
+385989210540
info@picigin-bacvice.com
http://picigin-bacvice.com

Quota:

Salienti