TRAJNE USPOMENE NA HANGZHOU: KINESKI FOLKLOR I GLAZBENA POP-UP IZVEDBA

TRAJNE USPOMENE NA HANGZHOU: KINESKI FOLKLOR I GLAZBENA POP-UP IZVEDBA

 
Lokacija: trg Peristil

Vrijeme: 14. travnja, od 18:30 do 19:00 i 15. travnja, od 9:00 do 9:30 sati.
 
 
Hangzhou je drevna prijestolnica Kine. Poznata je kao "Raj na Zemlji", "Slavni kulturni grad", "Domaćin svile", "Prijestolnica čaja" i "Zemlja ribe i riže". Istovremeno, Hangzhou je i grad prijatelj grada Splita. Kinesko veleposlanstvo u Hrvatskoj ima čast pozvati Kazalište opere i dramskog plesa Hangzhou, koje će izvesti prekrasnu predstavu u Hrvatskoj. Kazalište je izvelo prekrasne nastupe na velikim događanjima poput Summita G20 u Hangzhouu 2016. Tijekom izvedbe  možete uživati u tradicionalnim kineskim glazbenim instrumentima, folklornim  plesovima i pjesmama. Opustite se i dozvolite nam da zajedno doživimo čaroliju tradicionalne kineske umjetnosti zajedno!  
 
Program:
 
1. Otvaranje: "Sreća" – izvode svi izvođači
 
2. Solo na erhu: "Nova konjska utrka" i "Pijenje i pjevanje" izvodi  Jiang Ping:
 "Nova konjska utrka" je jedinstveni solo na erhu. Bazira se na tradicionalnoj glazbi konjskih utrka i uključuje moderne glazbene elemente kako bi pokazao svojstveni šarm. U strastvenoj melodiji možete osjetiti veličanstven prizor galopirajućih konja i također cijeniti čar tradicionalne kineske glazbe.
 
3. Ujgurski ples: "Balang" izvodi Lei Liming:
Ujgurski ples "Balang" je klasik koji prikazuje ujgurske običaje. Ples je energičan i brzog tempa, integrirajući tradicionalnu ujgursku kulturu i moderne elemente. U veseloj glazbi plesači gracioznošću prikazuju entuzijazam i junaštvo ujgurskog naroda.
 
4. Ženski solo: "Zapadno jezero na Zemlji" i "Proljetni balet" izvodi Xu Xu:
U ženskim solima "Zapadno jezero na Zemlji" i "Proljetnom baletu", prva je nježna i prikazuje opojnu ljepotu Zapadnog jezera nježnim glasom; potonja je lagana i vesela kao da puše proljetni povjetarac i baletna melodija pleše u zraku. Obe izvedbe u potpunosti demonstriraju šarm i stil ženskog solo pjevanja.
 
5. Ženski solo ples: "Put svile" izvodi He Yadan:
Solo ples "Put svile" je prekrasna izvedba koja prikazuje povijesni i kulturni šarm Puta svile. Gracioznim pokretima plesači interpretiraju procvat trgovine i kulturnih razmjena duž drevnog Puta svile, predstavljajući veličanstvenu sliku koja obuhvaća vrijeme i prostor. Program će vas odvesti da cijenite slavnu povijest Puta svile i doživite sudar i integraciju istočnjačke i zapadnjačke kulture.
 
6. Solo na pipi: "Šaputanje pipe" i "Okružen sa svih strana" (nova izvedba) izvodi Zhang Zhongmei:
"Šaputanje pipe" i "Okružen sa svih strana" (nova izvedba) su glazbeni gozba koja kombinira klasičnu i modernu glazbu. Pipa svirač svira solo, a melodija se penje i spušta, poput herojske i žestoke bitke na bojištu, ali i poput nježnosti i slatkosti Jiangnan vodenog grada. Slušajući ovu pjesmu, osjećate se kao da ste uronjeni u nju i osjećate tisućljetnu povijest i kulturu.
 
7. Plesni duet: "Južna Kina u maglovitoj kiši" izvodi He Yadan, Lei Liming:
Plesni duet "Južna Kina u maglovitoj kiši" je duboka izvedba koja publiku vodi do slikovitog Zapadnog jezera. Plesači su reproducirali povijesni šarm i lijepe legende Južne Kine svojim gracioznim plesnim pokretima kao da putuju kroz vrijeme i prostor, plešući s drevnima. Divna izvedba, sanjarska i opojna.
 
8. Narodna glazba "Ples branja čaja", "Ljubavnici leptira" i "Hrvatska rapsodija" izvodi Jiang Ping, Zhang Zhongmei, Xu Xu:
 
"Ples branja čaja" prikazuje ljepotu pastoralnog krajolika i rada, "Ljubavnici leptira" priča klasičnu ljubavnu legendu, dok "Hrvatska rapsodija" prikazuje strastvenu modernu melodiju. Ova tri komada narodne glazbe kombiniraju pjesmu i ples kako bi pokazali šarm i inovaciju glazbe, vodeći publiku da prevaziđe vrijeme i prostor te doživi ljepotu umjetnosti.
 
9. Ženski solo "Nezaboravna jasmin" izvodi Xu Xu:
Ženski solo "Nezaboravna jasmin" je klasično djelo puno istočnjačkog šarma, s prekrasnom melodijom i dirljivim tekstom. Jasmin, kao simbol istočne kulture, savršeno je interpretiran u ovoj pjesmi. Slušajući ovu pjesmu, osjećate se kao da možete osjetiti elegantan miris cvijeća i uživati u ljepoti Istoka.
 
10. Završetak: "Na krilima pjesme" izvode svi izvođači:
"Na krilima pjesme" je svjetska klasična pjesma s predivnom i dirljivom melodijom, puna poezije i fantazije. Glumci će vas voditi da cijenite šarm ovog djela. Kroz pažljivo koreografirane izvedbe, pokazat će savršeno spajanje glazbe i plesa, omogućavajući publici da prijeđe nacionalne granice i uroni u ocean glazbe kako bi uživala u audiovizualnom gozbi. U izvedbi će sudjelovati i učitelji s Konfucijevog instituta UNiZG koji će nositi tradicionalne kostime i pridružiti se izvedbi!
 

 

Podijelite:

Istaknuto