IZLOŽBA: DK - SCOTOMA

IZLOŽBA: DK - SCOTOMA

 

Lokacija: Salon Galić (Marmontova 3, 21000 Split)


Vrijeme: 8. - 30. rujna 2023.


DK / Scotoma


Kustosica:  Marija Skočir


Organizator: Hrvatska udruga likovnih umjetnika- Split (HULU- Split)

 

U petak, 8. rujna, s početkom u 19:00 sati, u suradnji s Fotoklubom Split, održat će se razgovor s autorom DK-om i kustosicom dr. Marijom Skočir.  Nakon toga, u 20:00 sati, slijedi otvorenje izložbe "Scotoma" u Salonu Galić.

 

Interdisciplinarni projekt ''Scotoma'', na razmeđi konceptualne fotografije i filozofije, je autorov najkompleksniji projekt na kojem radi posljednjih 6 godina u suradnji s povjesničarkom umjetnosti Marijom Skočir i ljubljanskom filozofkinjom i teoretičarkom Marinom Gržinić.  Izložba je prvi put predstavljena u Jakopič galeriji 2019. godine i od tada je uspješno gostovala u brojnim galerijama u Sloveniji i inozemstvu. No, izložba u Splitu bit će tek treća integrirana prezentacija ovog projekta.  Projekt "Scotoma" je dobio priznanje od strane kritičara i kustosa iz međunarodno priznatih institucija kao što su Los Angeles County Museum of Art, Guggenheim, Getty Museum, San Francisco Museum of Modern Art, The Guardian, Aperture i Christie's, koji su ga proglasili najboljim projektom suvremene fotografije u kategoriji Critics' Choice na LensCulture 2020. godine.

 

Scotoma se sastoji od 6 serija i predstavlja vizualno putovanje koje istražuje granice percepcije i razliku između promatranja i gledanja. Fotografije upućuju na prazninu, ne samo u vizualnoj funkciji, već i u percepciji uma, spoznaji i svjetonazoru.

 

Muzeji i galerije grada Ljubljane (MGML) objavili su monografiju "Scotoma" 2019. godine.

 

Više informacija dostupno je na https://hulu-split.hr/izlozbe/scotoma/.

 

 

Location: Salon Galić Gallery (Marmontova 3, 21000 Split)


Date: September 8 - 30, 2023


DK / Scotoma


Curator: Marija Skočir


Organizer: Croatian Association of Visual Artists - Split (HULU-Split)

 

On Friday, September 8th, starting at 7:00 PM, in collaboration with the Split Photoclub, there will be a discussion with the author DK and curator Dr. Marija Skočir. Following that, at 8:00 PM, the exhibition "Scotoma" will open at Salon Galić Gallery.

 

Scotoma consists of 6 series and represents a visual journey exploring the boundaries of perception and the difference between observing and seeing. The photographs allude to emptiness, not only in visual function but also in the perception of the mind, knowledge, and worldview.

 

The Museums and Galleries of the City of Ljubljana (MGML) published the monograph "Scotoma" in 2019.

 

More information is available at https://hulu-split.hr/izlozbe/scotoma/.

Podijelite:

Istaknuto