Keep IT Green

Keep IT Green

 

U petak 2. lipnja s početkom u 11:00 u multimedijalnoj dvorani Spinit inkubatora Turističko-ugostiteljska škola Split i Elektrotehnička škola Split predstavile su projekt Keep IT green.

 

Radi se o digitalnoj aplikaciji Marjan App koja je rezultat višemjesečnog angažmana 20 učenika ovih škola i njihovih mentora (Andrea Bilandžić; TUŠ Split i Marin Ivandić; ETŠ Split) u suradnji s partnerima: JU Park šuma Marjan, Turistička zajednica grada Splita i ICT županija- Digitalna Dalmacija, a u sklopu Javnog poziva Ministarstva turizma i sporta RH „Promocija i jačanje kompetencija strukovnih i umjetničkih zanimanja za turizam“ u 2022.

 

Ovaj je projekt izvrstan pokazatelj uspješne multi sektorske suradnje s ciljem poticanja učeničkih kompetencija, kreativnosti i poduzetničkih inicijativa za budućnost.

 

Aplikacija je namijenjena turistima i građanima grada Splita i otkriva bogatu povijest, prirodnu i kulturnu baštinu sportsko- rekreativne sadržaje i znanstvenu vrijednost Park šume Marjan.

Osnovni cilj Projekta bio je prikazati Sveto brdo Marjan kao pluća Grada i vrijednu riznicu prirodne i kulturne baštine iz perspektive zelene i digitalne tranzicije i održivog turizma, što se sugerira i samim nazivom Projekta i aplikacije- Keep IT green.

 

Aplikacija je dostupna u sklopu digitalnog totema koji će biti postavljen na Marjanskim vratima, ali i kao web i android verzija za korištenje putem mobilnih telefona.

 

Video: https://youtu.be/PsSjNV3VPrg

 

Podijelite:

Istaknuto