IZLOŽBA: NOVA LJUDSKA KOMEDIJA

IZLOŽBA: NOVA LJUDSKA KOMEDIJA

 

Lokacija: Kreativni hub Prostor (Plančićeva 2, 21000 Split)

 

Mia Štark: Nova ljudska komedija 

Otvaranje izložbe: Petak, 3. veljače 2023. u 19:00 sati

 

U kreativnom hub-u Prostor, u organizaciji Platforme “Culture Hub Croatia” u petak, 3. veljače u 19h otvara se izložba umjetnice Mie Štark: “Nova ljudska komedija”. Prva je to izložba iz ovogodišnjeg ciklusa “Prostori igre”, a pogledati se može do 3. ožujka 2023., svakim radnim danom od 10 do 19h.

 

Nova ljudska komedija je triptih sastavljen od radova “Nije bolest sve što boli”, “Dodir / Što je manje moguć / Odlazak” te “S njom mogu baš sve!”. Radovi su nastali kroz 2020. i 2021. godinu, u pandemijsko vrijeme koje već sada promatramo s određenim odmakom. Zatvaranja, medijska izvještavanja i upute koje su (bile) sastavni dio našeg života autoricu inspiriraju na brojne performativne akcije koje se realiziraju u formi videa, grafike, foto-knjige (zbirke anti-razglednica), ali i teksta - poezije. Koristeći se formatima masovnih medija Mia Štark koristi navedeni kontekst prenaglašavajući njegove elemente do granica apsurda,  dovodeći tako novonastalu situaciju u domenu komičnog. Tako nastala satira ujedno je i bijeg i osvještavanje - prihvaćanje banalnosti i utočište u njoj. 

 

Mia Štark (1992., Osijek) interdisciplinarna je umjetnica koja se izražava kroz medij crteža, grafike, suvremenog plesa, performansa i videa. Diplomirala je na Odsjeku likovne kulture pri Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, modul grafika; te je završila preddiplomski studij suvremenog plesa na Odsjeku za ples pri Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Mia aktivno djeluje na likovnoj i izvedbenoj sceni, te je svoje radove do sada predstavila, između ostalog, u Zagrebu, Osijeku, Varaždinu, Berlinu, Taipeiju i Cluj-Napoci.  2021. godine njezin rad “Nije bolest sve što boli'' nagrađen je nagradom žirija na izložbi “One Su Tu'' u Vinkovcima, te dobiva priznanje na žiriranoj skupnoj izložbi GRISAIA youth. Djeluje kao nezavisna umjetnica. Članica je osječkog HDLU-a i udruge plesnih profesionalaca PULS.

 

Izložba je dio programa “Prostori igre” koji Platforma “Culture Hub Croatia” provodi kroz 2023. u sklopu kreativnog huba Prostor. Program je sufinanciran od strane Zaklade Kultura nova i  Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. Rad Platforme “Culture Hub Croatia” podržava Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

 

Više informacija dostupno je na https://www.facebook.com/events/752922119165071/?ref=newsfeed.

 

 

Location: Creative hub Prostor (Plančićeva 2, 21000 Split)

 

Mia Štark: New Human Comedy

Exhibition opening: Friday, February 3, 2023, at 7:00 p.m

 

In the creative hub Prostor, organized by the "Culture Hub Croatia" Platform, on Friday, February 3 at 7 p.m., the exhibition of the artist Mia Štark: "New Human Comedy" opens. It is the first exhibition from this year's "Game Spaces" series, and the exhibition is on view until March 3, 2023, every weekday from 10 a.m. to 7 p.m.

 

More information is available at https://www.facebook.com/events/752922119165071/?ref=newsfeed.

Podijelite:

Istaknuto