23. SPLIT MARATON

23. SPLIT MARATON

 

Ne propustite jedinstveni festival trčanja u Splitu. Start i cilj svih utrka je na splitskoj Rivi, a sve staze vode kroz najljepše dijelove grada.

 

Lokacije: 

Riva - start  i cilj utrka / 25. - 26. veljače 2023.

Velika dvorana Športskog centra Gripe (Osječka 11, 21000 Split) - ST Sport Expo / 24. - 25. veljače 2023.

 

23. Split maraton se sastoji od više utrka: maraton, štafetni maraton, polumaraton, Trofej Slobodne Dalmacije (5 km) i 4 dječje utrke za djecu do 15 godina starosti. 

 

MARATON I ŠTAFETNI MARATON

Split Maraton u Dioklecijanovom gradu Splitu. AIMS certificirana staza koja obilazi poluotok na kojem se smjestio Grad Split uz kratki izlet prema Solinu i obilazak Vranjica (poznatog kao Mala Venecija). Start i cilj su na splitskoj Rivi, neposredno uz palaču cara Dioklecijana (koja je na listi svjetske UNESCO baštine). Na stazi je osigurano 12 okrepnih stanica i mjerenje prolaznog vremena na 10 mjesta uz live tracking prolazak svakog trkača. U cilju svakog sudionika koji završi utrku čeka medalja za sudjelovanje.

Štafetni maraton se trči u 4 izmjene (po pravilima IAAF), 3 dionice po 10 km i jedna dionica od 12,195 km, a mogu se trčati kao muška štafeta (4 M), kao ženska štafeta (4 Ž) ili kao mješovita (2Ž + 2M).

Split maraton je dio World Marathon Majors - Wanda Age Group poretka

https://www.splitmarathon.com/maraton/

 

POLUMARATON

23. izdanje Splitskog polumaratona na AIMS certificiranoj stazi koja je modificirana i s manje uspona. Start i cilj su na splitskoj Rivi, neposredno uz palaču cara Dioklecijana (koja je na listi svjetske UNESCO baštine), a na stazi je 6 okrepnih stanica i mjerenje prolaznog vremena na 6 mjesta uz live tracking prolazak svakog trkača. U cilju svakog sudionika koji završi utrku čeka medalja za sudjelovanje, koja će biti još bolja od prošlogodišnje.

https://www.splitmarathon.com/polumaraton/

 

TROFEJ SLOBODNE DALMACIJE

U subotu, 25.2.2023. u 15 sati je start utrke Trofej Slobodne Dalmacije – 5.000 m.  Start i cilj su na splitskoj Rivi, neposredno uz palaču cara Dioklecijana (koja je na listi svjetske UNESCO baštine), a u jednom krugu prolazi kroz pješačku zonu (srce grada) prema zapadnoj obali i dalje do ACI marine te nazad na Rivu. U cilju svakog sudionika koji završi utrku čeka medalja za sudjelovanje, koja će biti još bolja od prošlogodišnje.

https://www.splitmarathon.com/trofej-sd/

 

DJEČJE MILJE

U subotu, 25.2.2023. u 14 sati je start utrke Dječje milje.  Start i cilj su na splitskoj Rivi, neposredno uz palaču cara Dioklecijana oko koje se trči.

Prijave za dječje milje se otvaraju 9.1.2023. a traju do ispunjenja limita sudionika.

Minimalna dob za sudjelovanje je 4 godine.

https://www.splitmarathon.com/djecje-milje/

 

ST SPORT EXPO je pravo mjesto za predstaviti Vaše proizvode i usluge vezane uz sport i trčanje: sportska oprema, predstavljanje utrka i sportskih maifestacija, dodatci prehrani, treninzi i priprema sportaša, teretane, fizioterapeuti, sportski klubovi za djecu i odrasle, pića i hrana za sportske aktivnosti, itd.

ST SPORT EXPO je mjesto za:

  • preuzeti startni broj za sve utrke;
  • Pasta Party;
  • saznati novosti, poslušati predavanje o trčanju, nutricionizmu ili prevenciji ozljeda;
  • nabaviti sportsku opremu po sajamskim cijenama;
  • izabrati sljedeću utrku na kojoj ćete sudjelovati.

Ulaz na sajam je slobodan.

https://www.splitmarathon.com/st-sport-expo/

 
Podijelite:

Istaknuto