DANI OTVORENIH VRATA TURISTIČKO-UGOSTITELJSKE ŠKOLE SPLIT - Fit Split RCK

DANI OTVORENIH VRATA TURISTIČKO-UGOSTITELJSKE ŠKOLE SPLIT - Fit Split RCK

 

U sklopu ovogodišnjeg Mjeseca gastronomije koji se drugu godinu zaredom provodi u organizaciji TZ grada Splita, Turističko - ugostiteljska škola Split u sklopu Projekta uspostave regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva FitSplit RCK sudjeluje s cijelim nizom aktivnosti koje su edukativne za učenike i sve dionike u turizmu, a istovremeno atraktivne i turistima i građanima grada Splita. Cilj ovih manifestacija otvorenog tipa je poticati održivu budućnost hrvatskog turizma temeljenu na prirodnim resursima, bogatoj kulturnoj baštini i tradicijskim kulinarskim vrijednostima na opće zadovoljstvo građana i na korist ne samo lokalnoj zajednici, nego cjelokupnom gospodarstvu RH. 

 

Učenici, koji su najvećim dijelom i nositelji manifestacija, uz podršku svojih nastavnika i poznatih eno i gastro stručnjaka iz realnog sektora imaju zadatak svojim rukama, pričama i kreacijama predstaviti glavne smjernice održivog turizma čiji je fokus ove godine, prema smjernicama UNWTO-a, na zelenom. 

 

Mediteranska prehrana temelj je identiteta ljudi koji žive na ovom prostoru i tekovina je raznih kultura i utjecaja, koje se kontinuirano prenose s koljena na koljeno kao podloge za oblikovanje kulturnog identiteta hrvatskog Jadrana, njegove obale, otoka i zaleđa. Neizostavan dio ove priče je i sljubljivanje vina s hranom kao preduvjeta za pružanje vrhunskog gastro- eno užitka gostima.

 

Naš je zadatak to bogato nasljeđe očuvati i prenijeti novim generacijama kako se ne bi izgubilo pod utjecajem suvremenog načina života, stavljajući naglasak na vezu između održivog turizma i prirodnih izvora sirovina specifičnih za mediteransku gastronomiju.

 

Ulaganjima u obrazovanje budućih turističkih djelatnika, imajući pri tome u fokusu Strategiju razvoja turizma RH i NRS 2030, radi se na promicanju vlastitog nacionalnog identiteta i baštinskih vrijednosti, a s dugoročnim ciljem da se kod turista i posjetitelja u budućnosti razvije osjećaj i potreba za zaštitom istih.

 

Dani otvorenih vrata, obrazovanja i karijera FitSplit RCK

 

Dan otvorenih vrata

Srijeda, 27. rujna 2023., Prokurative - Trg Republike

 

Uz zabavni program učenici Turističko- ugostiteljske škole Split i partnerskih škola i renomirani chefovi Hrvoje Zirojević, Nikša Boban, Stipe Šušnjara, Toni Boban i Jure Vojković pripremaju mediteranske delicije i koktele za građane i turiste.

 

Svjetski dan turizma i Dan Turističko- ugostiteljske škole Split obilježit će se uz Milenijsku fotografiju Šime Strikoman, a logo FitSplit (Future In Tourism) bit će isktanut u zelenom.

 

Program

 

9:00-11:00

Pripremne aktivnosti učenika i chefova


11:00-11:30

Svečano otvaranje manifestacije Mjesec gastronomije u Splitu (Folklorni ansambl Jedinstvo i plesni studio Clique)


11:30-12:00

Snimanje Milenijske fotografije na Rivi

 

12:00-14:00

„Štorija o spize i koktela“ i nastavak programa na Prokurativama

 

Dan karijera

 Utorak, 3. listopada 2023., Hotel Amphora

u suradnji s Županijskom komorom Split - HGK Split

 

Program


9:00 – 10:00

Dolazak i registracija sudionika


10:00 – 10:30

Uvodna riječ organizatora, predstavljanje programa sufinanciranja stipendija (predstavnica Ministarstva turizma i sporta RH - Uprave za održivi razvoj i konkurentnost turističke destinacije)


10:30 – 11:30

Okrugli stol za stručnjake iz područja turizma na temu: „Strategija razvoja hrvatskog turizma'' s predstavnicima Ministarstva turizma i sporta RH, Splitsko- dalmatinske županije, grada Splita, Turističke zajednice Splitsko- dalmatinske županije, Turističke zajednice grada Splita i Hrvatske gospodarske komore- Županijske komore Split.


11:30 – 11:40

Prezentiranje novo izrađenih programa obrazovanja odraslih u sklopu projekta RCK


11:40 – 12:00

Pauza


12:00 – 15:00

Susret učenika i poslodavaca na info štandovima.

 

Dan obrazovanja

Srijeda, 4. listopada 2023., Hotel Amphora

u suradnji sa Sveučilištem u Splitu (UNIST)

Okrugli stol i panel rasprava na temu"Strategija razvoj hrvatskog turizma" i Smotra visokih učilišta

Podijelite:

Istaknuto