IZLOŽBA: ANA PETROVIĆ - NA RUBU

IZLOŽBA: ANA PETROVIĆ - NA RUBU

 

Lokacija: LOGGIA, CENTAR ZA KULTURU I CJELOŽIVOTNO OBRAZOVANJE ZLATNA VRATA (Dioklecijanova 7, 21000 Split)

 

Ana Petrović - Na rubu

 

Otvorenje izložbe: Srijeda,  14. 9. 2022. u 20:00 sati 


Trajanje: 14. rujna - 3. listopada 2022.

           

Radovi Ane Petrović koji će biti izloženi u Splitu: Trokut, Poderano vrijeme, Zvjezdano nebo, Druga realnost i Rezanje, samim svojim nazivima sugeriraju osnovnu potku Aninog umjetničkog istraživanja: kombiniranje različitih medija kako bi se stvorila neka nova realnost. Umjetnica u svojim radovima kombinira fotografiju, video, zvuk, ready made objekte, te se igra sa samim postavom, odnosno donosi nam objekte koji se nalaze na fotografijama u stvarnom obliku unutar postava, ili ih na različite načine mijenja, te se tako igra sa okom promatrača, i na neki način rasteže, odnosno donosi nove dimenzije medija u kojima stvara. Zajednička vizija koja je prisutna u svakom radu je drugačiji način prezentacije stvarnosti, kako bi se istakla prezentacija vizualnog, koje je višemedijski manipulirano, nagnuto, zaobljeno, koje izlazi iz standardnih okvira, u razgraničenju stvarnosti i reprezentacije, realnosti i vizualne transmisije iste. Često umjetnost kombinira realnost i reprezentaciju realnosti, nalazi se negdje između onoga što je moguće tehnički vizualizirati i onoga što je moguće samo zamisliti; problem definiranja granica i sposobnosti doživljaja razlike između imanencije i virtualnosti danas je ključno pitanje i filozofije slike i tehnologija vizualizacije. Što je rez između dvaju neusporedivih realiteta tanji, teže je razlikovati stvarnost i svijet simulakruma. Tradicionalne tehnike reprezentacije, od slikarstva, fotografije i filma taj su rez činile najprije drastičnim, a onda sve manje i manje zamjetljivim. Na sličnom tragu referiranja na rubove medija su i radovi Rezanje i Trokut. U njima nas autorica na jednostavan ali vizualno upečatljiv način vraća unutar granica dvodimenzionalne slike, ali to je samo prvi pogled. Pogledajmo detaljnije. Rubovi ekrana, površina zida, kombiniranje zaslona i readymade predmeta podsjećaju na temeljne zakonitosti svake reprezentacije: naime, da je ona uvijek drugačija od same stvarnosti, i to je ono čime se umjetnica bavi i na što nam skreće pozornost u svojim radovima. Da gledamo pažljivije, pomnije, detaljnije, da je i vizualno šire nego nam se na prvi pogled čini.

 

Loggia - radno vrijeme:  

Ponedjeljak - Subota: 16:00 - 21:00

 

Više informacija dostupno je na http://hulu-split.hr/izlozbe/ana-petrovic-rubu/.

 

 

Location: LOGGIA - Center for Culture and Lifelong Education Zlatna vrata (Dioklecijanova 7, 21000 Split)

 

Ana Petrović - On The Edge


Exhibition opening: Wednesday, September 14, 2022, at 8:00 p.m.


Duration: September 14 - October 3, 2022

 

Ana Petrović examines visual elasticity of different kinds of media. She was born 1985 in Bjelovar, Croatia. She graduated in 2011 from the Art Academy in Osijek. At the same institution is  a teaching assistant of the courses Multimedia and intermedia and Photography.

 

Her work has been shown in numerous group exhibitions and solo shows in Europe. About the wide spectrum of her work she held several lectures in Germany, Hungary, Austria, Bulgaria and Croatia. Her works have been awarded in Croatia two times, by organizers Rovinj Heritage Museum (2016) and the Museum of Fine Arts in Osijek (2021).

 

Loggia working hours:

Monday - Saturday: 4:00 p.m. - 9:00 p.m.

 

More information is available at http://hulu-split.hr/izlozbe/ana-petrovic-rubu/?lang=en.

Podijelite:

Istaknuto