GrafricaRi - MEĐUNARODNA IZLOŽBA GRAFIKA I KNJIGA UMJETNIKA

GrafricaRi - MEĐUNARODNA IZLOŽBA GRAFIKA I KNJIGA UMJETNIKA

 

Lokacija: Sveučilišna galerija (Ruđera Boškovića 31, 21000 Split)

 

MEĐUNARODNA IZLOŽBA GRAFIKA I KNJIGA UMJETNIKA  - GraficaRi otvorena je u četvrtak, 23. lipnja u Sveučilišnoj galeriji, a riječ je nastavku umjetničke  suradnje s Akademijom primijenjenih umjetnosti u Rijeci i Katedre za grafiku.

 

Nakon uspješnog predstavljanja u gradu domaćina Rijeci, izložba u Split donosi bogat prikaz najboljih  likovnih ostvarenja studenata i mladih umjetnika u području suvremene grafike u Hrvatskoj i inozemstvu. Ova natječajna međunarodna izložba nastala je s namjerom povezivanja studenata, mladih grafičara, bivših studenata Akademije (Alumnija) iz Hrvatske i inozemstva, a natječaj i izložba pokrenuti su inicijativom triju grafičarki, Ivane Bajcer i Dajane Radoš - asistentica na Katedri za grafiku na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci i umjetnice Sunčane Simichen, u organizaciji Akademije primijenjenih umjetnosti iz Rijeke uz potporu Sveučilišta u Rijeci i Primorsko – goranske županije.

 

Na otvorenju izložbe Dajana Radoš istaknula je da je na natječaj došlo čak 650 radova različitih tehnika i umjetničkih knjiga, od čega je odabrano 111 od čega je pola studentskih,a pola radova mladih umjetnika. Na izložbi sudjeluju umjetnici iz 30 zemalja.

 

Ivana Bajcer istaknula je da jebila velika čast imati priliku birati između svih tih radova, ali da im je ovaj natječaj i otkrio neke inovativne pristupe poznatim tehnikama i naučio ih nešto novo. Zahvalila se umjetnicima koji izlažu te Sveučilišnoj galeriji u Splitu i njenoj voditeljici Heleni Trze Jakelić na fantastičnoj organizaciji.

 

Dekan Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu, Edvin Dragičević, otvorio je izložbu pri tome iskazavši veliko zadovoljstvo što splitska publika ima priliku vidjeti ovaj grafički dragulj uz nadu je je ovo tek početak duge i plododnosne suradnje.

 

Izložba ostaje otvorena do 15.7.2022., a može se razgledati od ponedjeljka do petka u radnom vremenu od 9 do 12 i od 17 do 20 sati.

 

Više informacija dostupno je na https://www.facebook.com/Sveucilisna.galerija.

 

 

Location: University Gallery (Ruđera Boškovića 31, 21000 Split)

 

INTERNATIONAL EXHIBITION OF GRAPHICS AND BOOKS OF ARTISTS - GraficaRi opened on Thursday, June 23, at the University Galler. It is a continuation of artistic cooperation with the Academy of Applied Arts in Rijeka and the Department of Graphics.

 

After a successful presentation in the host city of Rijeka, the exhibition in Split brings a rich presentation of the best works of art of students and young artists in the field of contemporary graphics in Croatia and abroad. 

 

At the exhibition opening, Dajana Radoš pointed out that 111 artworks were selected for this exhibition, of which half were student works and half were works by young artists. Artists from 30 countries are participating in the exhibit.

 

The exhibition remains open until July 15, 2022, and can be viewed from Monday to Friday during working hours from 9 am to noon and from 5 pm to 8 pm.

 

More information is available at https://www.facebook.com/Sveucilisna.galerija.

Podijelite:

Istaknuto