VINSKI PODRUM - 8. FESTIVAL VINA I DELICIJA

VINSKI PODRUM - 8. FESTIVAL VINA I DELICIJA

 

 

 8. Festival vina i delicija u organizaciji Slobodne Dalmacije nakon dvije godine korone vraća se u Dioklecijanove podrume, jedinstvene, vjerojatno najljepše vinske podrume na svijetu, koji su, kao i cijela carska palača iz koje je izrastao grad Split, pod UNESCO-ovom zaštitom. 

 

U petak i subotu 20. i 21. svibnja 2022. g. u grad Svetog Duje na veliku feštu vina i delicija slit će se sa svih strana brojni vinari, vinoljupci, vinski radoznalci, maslinari, ljubitelji i znalci maslinova ulja, kušači i hedonisti.

 

Kakva su vrhunska vina s Kvarnera, što se novoga, posebnog napravilo u vinogradima i podrumima Hvara, i kakve vinske novosti stižu s Visa? Mirise lijepih vina s obala Dunava donose vinari Slavonije i Baranje, a priču iz svojih podruma, kleti i vinograda u Split na Festival dolaze ispričati veliki majstori iz Zagorja. Što novog kriju podrumi vrhunskih vinara iz Ravnih kotara, koji u posljednje vrijeme osvajaju nagrade sa svojim vinima gdje god se pojave? Sve to ćete saznati kroz đir Festivalom vina i delicija u Dioklecijanovim podrumima. U jakoj postavi na Vinski podrum u Split dolaze s najboljim vinima iz svojih podruma predstaviti i vinski prvaci Hercegovine.

 

Moćni plavci s Pelješca, Hvara, Visa, iz Kaštela, mirisna malvasija dubrovačka iz Konavala, pošipi, grk i maraštine, muški trnjaci i nježne zlatarice vrgoračke, elegantne imotske kujundžuše, lepršava žlahtina s Krka, posebni merloti, syrahi i caberneti iz zadarskog zaleđa, svjetski nagrađivana ledena vina Zagorja, izborne berbe, najljepši traminci Iloka… samo su dio raskoši koju nudi ovogodišnja velika fešta vina u Dioklecijanovim podrumima.

 

Uz vrhunsku kapljicu idu i vrhunske delicije pa ćete između kušanja vina svratiti do štandova s vrhunskim pršutima, sirevima, mariniranom i slanom ribom, čokoladama, raznim drugim delicijama.

 

Više informacija o 8. Festivalu vina i delicija - Vinski podrum uskoro će biti dostupno na https://slobodnadalmacija.hr/vinski-podrum.

 

 

The 8th Wine and Delicacies Festival, organized by Slobodna Dalmacija, returns to Diocletian's cellars after two years.

 

On Friday and Saturday, May 20 and 21, 2022, numerous winemakers, wine lovers, wine curiosities, olive growers, olive oil lovers and connoisseurs, tasters, and hedonists will gather in the town of St. Domnius for a great wine and delicacy festival.

 

More information about the 8th Festival of Wine and Delicacies - Wine Cellar will soon be available at https://slobodnadalmacija.hr/vinski-podrum.

Podijelite:

Istaknuto