SJEĆANJE KROZ FOTOGRAFIJU NA TRGU GAJE BULATA

SJEĆANJE KROZ FOTOGRAFIJU NA TRGU GAJE BULATA

Sinoć (2. prosinca) je na prepunom Trgu Gaje Bulata otvorena izložba "Split 70ih i 80ih"Feđe Klarića - velikog kroničara i brižnog čuvara mnogih vrijednosti. Motivi koje je Feđa  predstavio na svojim fotografijama samo su crtice bogatog društvenog i kulturnog nasljeđa koje su probudile neka zaboravljena sjećanja i koji su se uklopili u adventsku ponudu.

 

„Dragi svitu, hvala vama i svim dragim ljudima koji su pomogli da plemenita ideja Turističke zajednice grada Splita bude realizirana kroz ovu izložbu. Naime svi smo mi dio jednog velikog otvorenog Splitskog teatra. Nikad nije bilo lakše i s većim guštom snimati ljude koje hodaju gradskim ulicama i trgovima  našeg najdražeg grada. Bilo je ogromno zadovoljstvo snimati u ovakvom gradu, koji je vrlo kreativan i inspirativan. Zato mogu s ponosom reći kako sam dobitnik gotovo svih fotografskih nagrada od Grada i RH, ali najveća mi je nagrada živjeti u gradu Splitu.“- s ponosom se obratio Feđa Klarić.

 

Izložbu su, uz autora, svečano otvorili gradonačelnik Andro Krstulović Opara, direktorica Turističke zajednice grada Splita Alijana Vukšić, intendant splitskog HNK Srećko Šestan i Srećko Gluić, direktor regije Jug Hrvatske lutrije  koja je u ulozi sponzora sjećanja ove lijepe adventske lokacije, prepoznala važnost povezivanja sa svojom ostavštinom. Uzvanike je zabavljao Magic Wish duo a izložba će biti postavljena sve do 2.siječnja 2020. godine.

 

-----

Galerija otvaranja izložbe by Saša Sapa.

Podijelite:

Istaknuto