Kino Cirkus: Kolaž cirkuskih kratkometražnih filmova

Kino Cirkus: Kolaž cirkuskih kratkometražnih filmova

Kratkometražni filmovi u Kinoteci u suradnji s finskom cirkuskom skupinom Circo Aereo!

Vrijeme: 27. svibnja 2019. , 20:15

Mjesto: Kinoteka Zlatna vrata (Dioklecijanova 7, 21 000 Split)

Website: https://zlatnavrata.hr/dogadaj/kino-cirkus/1221 ; https://www.facebook.com/ROOM100SOBA100/  

U suradnji s najpoznatijom finskom suvremenom cirkuskom kompanijom "Circo Aereo", Kino Cirkus 27. svibnja u 20:15 u Kinoteci Zlatna vrata prikazuje kolaž kratkometražnih filmova o suvremenoj cirkuskoj umjetnosti.
Filmovi "Flip", "Club", "Polte" i Narri" fokusiraju se na različite cirkuske discipline, portretirajući i ispitujući ih kroz kameru, nudeći perspektivu koja ne bi bila moguća u live izvedbi. Kroz filmove pratimo umjetnike Rauli Kosonen (akrobatika na trampolinu / akrobatika na balonima), Jouni Ruth, Kaito Takayama i Heikki Tolin (žongliranje s klavama) i Tomi Elo (žongliranje s vatrom).
Ulaz na Kino Cirkus je besplatan, kao i svaki put.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/2132927320330864/

Trailer filma Narri: https://vimeo.com/99907625
Kino Cirkus edukativni je filmski program uz koji publika može proširiti svoja znanja o slojevitosti suvremene cirkuske umjetnosti, njenom značaju, povijesti i razvoju, ali i hraniti svoju inspiraciju ako se bave nekim oblikom umjetničkog izražavanja.
Kino Cirkus jedna je od programskih aktivnosti splitskog suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100 koju provode od 2014. godine (program se ranije zvao Cirkuska srijeda).
Kino Cirkus realizira se u suradnji ROOM 100 i Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata, uz financijsku potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.
Rad eksperimentalne izvedbene kompanije ROOM 100 podržan je od strane Zaklade Kultura nova.

Podijelite:

Istaknuto