EXHIBITION: SPLITSKA GRAFIČKA (A)URA

EXHIBITION: SPLITSKA GRAFIČKA (A)URA

 

 

Otvaranje izložbe "SPLITSKA GRAFIČKA (A)URA" održat će se 7. prosinca 2021. u 19:00 sati u Sveučilišnoj galeriji (Ruđera Boškovića 31, 21000 Split)

 

Na izložbi će se izložiti djela autora: Jakova Budeše, Josipa Botterija Dinija, Edvina Dragičevića, Petra Jakelića, Marinka Jelače, Vaska Lipovca, Mile Skračića, Slobodana Tomića, Kristine Restović, Nikole Skokandića i Maje Zemunik.

 

Splitska umjetnička grafika je šezdesetih godina prošlog stoljeća dobila svoj metronom i ritam u razvoju s formiranjem Grafičkog odjela Umjetničke škole. 

 

Ova izložba je zamišljena kao reprezentativni izbor radova koji sežu od tih vremena do danas, a postavljena je kao vizualni dijalog starijih i mlađih autora, onih koji su zaslužni za tradiranost i procvat grafike u Splitu s onima koji su konceptualno drukčiji istraživači ovog medija. 

 

Kustos izložbe je doktor filozofije i  povjesničar umjetnosti, dr.sc. Dalibor Lovrić, također grafičar.

 

Podsjećamo da je slijedom Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, na ulazu u prostorije obvezno predočiti EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju.

 

Izložba je ostvarena uz potporu Grada Splita, Ministarstva kulture i medija i Turističke zajednice grada Splita, a ostaje otvorena  do 7. siječnja 2022.  

Compartir:

Destacado