EVO RUKE: Čuvari svirala & The Fogsellers

EVO RUKE: Čuvari svirala & The Fogsellers

12.7. - The Fogsellers @ 6. Revija Urbane KulturE - Evo RUKE

 

The Fogsellers combine electronic music and live instruments.
2018 - Nomination for the best Croatian electronic bend
2017 - Nomination for the best Croatian electronic bend
2015 - Street Pulse Music Challenge Winner

 

Povezinca na Facebook događanje sa više detalja.

 

13.7. - Čuvari svirala @ 6. Revija Urbane KulturE - Evo RUKE

 

Damir Rakic, Zvonimir Matic i Danijel Stojan, osnovali su grupu 2000 godine i nadjenuli joj ime Cuvari Svirala. Za neuobicajeno ime benda zasluzan je Zvonimir Matic, prvi basista grupe. Zvonimira je uskoro zamijenio Ivan Smoje, koji je svirao u bendu sve do 2011. godine, a nakon njegova odlaska dolazi Vibor Čović.


Od svog osnutka clanovi benda su nastupili na preko 500 koncerata diljem Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije. Sudjelovali su na nekoliko koncerata humanitarnog karaktera, a 2006. godine nastupili su i na Splitskom festivalu s pjesmom «Put oko svijeta». Upravo 2006. godine snimili su svoj album prvijenac u splitskom studiju «Tetrapak» pod producentskim vodstvom Ivice Covica – Pipa.

 

Nakon poduljih pregovora sa izdavackim kucama obostrano zadovoljstvo pronasli su sa Croatiom Records. Album …do na kraj svijeta, izdan je upravo za Croatiu Records i moze ga se naci u prodaji jos ozujka 2007. godine. S prvog albuma "skinuta" su četiri singla za kojih su snimljeni video spotovi. Sve spotove mozete vidjeti i cuti na you tube-u...

 

 

Povezinca na Facebook događanje sa više detalja.

Compartir:

Destacado