Splitski Festival

Splitski Festival

Poznate su pjesme i izvođači 59. Splitskog festivala koji će se održati 4., 5. i 6.srpnja već po provjerenom konceptu. Otvorit ćemo Festival s ekskluzivnim koncertom, drugi dan na programu je retrospektiva dok je posljednji rezerviran za Večer novih skladbi.

 

Ekskluzivnim koncertom Petra Graše na Prokurativama 4.srpnja počinje 59. Splitski festival.


Jedan od najboljih glazbenika, nagrađivani pjevač i autor u intimnoj atmosferi lijepe pozornice, kako je kazao, pružit će pravi mali spektakl u kojem će, vjeruje, svi uživati.


- Za Splitski festival sam vezan od mojih glazbenih početaka. Još ka dite sam nastupio sredinom 90-ih i svakako mi je značio za plasman pjesama. Izuzetno mi je drago što ću imati koncert kojim počinje Festival, garantiram lijepu večer i jedan topli vremeplov uz dobru zabavu - kazao je Petar Grašo.


Omiljeni pjevač se od pojave na pozornici festivala uvukao u srce publike i struke, za njegove koncerte se uvijek traži karta više. Svaki je njegov nastup iskren i emotivan, kako kao mladića koji je tek krenuo prema glazbenim vrhuncima, tako i danas kada sjaji na zvjezdanom nebu.


Upitali smo ga za osvrt na festival nekad i sada. Jedno je sigurno, kad nastupi trijumfira. Tako je bilo sredinom 90-ih, a nakon godina izbivanja i po povratku na Festival prije nekoliko godina. Pjesme 'Uvik isti' te potom 'Moje zlato' postale su, slobodno možemo reći, evergreeni.


- Skroz je drukčiji osjećaj, nešto vas vuče, a je li bilo bolje ili gore, to se i ne može usporediti. Činjenica je da se festival modernizirao, meni se sviđa i mislim da je tako i moralo biti - još nam je rekao.


Otkako je Splitski festival promijenio koncept, podsjetimo, održani su vrhunski koncerti Olivera Dragojevića i Stjepana Hausera, Parnog valjka, Josipe Lisac, Gibonnija i Massima na jedinstvenoj amfiteatarskoj pozornici na Prokurativama. Novi smjer Festivala zabavne glazbe pokazao se kao dobra odluka, a ispunjene tribine svjedoče o ljubavi koja traje. I ovogodišnja glazbena splitsko-festivalska pozivnica garantira da se istim ritmom nastavlja. Ulaznice za 59. Splitski festival, dodajmo, mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima Adriaticketa.

 

Sve aktualnosti o FZG Split upratite na Facebook događanju, ili posjetite službene web stranice.

 

Compartir:

Destacado