Izložba Neno Mikulić: E(K)LIPSA

Izložba Neno Mikulić: E(K)LIPSA

Čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas na otvorenje izložbe E(K)LIPSA akademskog slikara Nene Mikulića, u utorak 9. srpnja 2019. s početkom u 20,00 sati (Galerija Muzeja grada Splita, Dioklecijanova ulica).

 

Riječ autora:

 

„Na izložbi u Galeriji Muzeja grada Spita planiram izložiti 20tak slika i 15tak skulptura. Težište če biti na recentnim radovima nastalim 2018te i ove godine , a koji predstavljaju veliki zaokret u mom stvaralaštvu. Radi se o slikama na platnu sa figurativnom tematikom, uglavnom su na slikama ljudi slikani vrlo žustro u duhu neoekspresionizma. Također izlažem i nove skulpture u drvu, također u sličnom  stilu te nekoliko željeznih skulptura koje su nastale u proteklih par mjeseci.  Ove radove nisam nikada ranije izlagao u Splitu i jako sam  zaintrigiran mogućim reakcijama publike, a metalne skulpture praktički prvi put izlaze na svjetlo dana.

 

Otprilike jednu trećinu izložbe predstavljat će raniji radovi, slikoreljefne slike morske tematike  ili par ljubavnih „kopnenih“ slikoreljefa sa leptirićima u stomaku, osvajača sa cvijetom i slično, te nekoliko ranijih skulptura  duhovitih brkajlija, kupačica i brodova.“ (Neno Mikulić, akademski slikar)

 

Veselimo se Vašem dolasku na izložbu!

Share:

Highlights