Koncert: Marja Ahti

Koncert: Marja Ahti

U četvrtak, 27. lipnja 2019. godine u 21:00 u Amfiteatru Doma mladih gostuje švedsko-finska glazbenica Marja Ahti koja će predstaviti svoj debitanski album „Vegetal Negatives“.

Marjin nastup dio je novog eksperimentalnog glazbenog-izvedbenog programa ZVUK 100 kojeg osmišljava splitski suvremeni cirkuski kolektiv s ciljem približavanja eksperimentalne i ambijentalne elektronske glazbe splitskoj publici predstavljajući glazbenike iz Hrvatske, regije i Europe.
Marja Ahti kompozira glazbu koristeći zvukove iz okoline i druge akustične materijale u kombinaciji sa sintisajzerima i elektronskim feedbackom s ciljem pronalaska mjesta i momenta gdje ovi zvukovi počinju imitirati jedni druge ili međusobno komunicirati. Izrađuje precizne glazbene naracije s polako mutirajućim teksturama detaljnog akustičnog zvuka i intuitivno podešenih neprekidnih tonova s nježnim mikrotonalnim udarcima. U ožujku 2019. godine, pod švicarskim labelom Iabel Hallow Ground, Marja je izdala svoj debitanski album „Vegetal Negatives“ - Marjino istraživanje novog formalnog jezika i zvučne palete koja se odmiče od svega što je ranije radila/skladala.

Marja je nastupala na različitim festivalima i eventima u Tokiju, Osaki, New Yorku, Bostonu, Londonu, Berlinu, Rotterdamu, ... Aktivna je na eksperimentalnoj glazbenoj sceni u Finskoj više od deset godina, kao solo umjetnica i članica različitih kolektiva. Trenutno je članica dueta Ahti-Ahti i kolektiva Himera.

Facebook event
Ulaz je besplatan!

Vrijeme: 27. lipnja 2019. / 21:00 

Mjesto: Amfiteatar Doma mladih (Ulica slobode 28, 21000 Split)

Website: https://www.facebook.com/events/869401970095032/; https://marjaahti.com/; https://marjaahti.bandcamp.com/; https://www.facebook.com/ROOM100SOBA100/

Share:

Highlights